Angst – Tandheelkundig Centrum Bakkeveen – Bakkeveen

Angst

De meest voorkomende fobie in Nederland is tandartsangst. Meestal heeft het niet met de tandarts zelf te maken, maar met de behandeling en begeleiding. Tandartsangst krijg je door slechte ervaringen, maar ook omdat je het als kind “afkijkt” van je ouders. Of door de slechte verhalen die je hoort van andere mensen.

Hoe kom je er vanaf?

De eerste stap is om toch naar de tandarts te gaan en je angst te bespreken. Tijdens je eerste bezoek aan onze praktijk brengt tandarts Duizendstra samen met jou in kaart hoe je angst is ontstaan en stelt een plan op om je te helpen: een angstbegeleidingstraject. Dit kan bestaan uit extra begeleiding. Daarnaast kan de hulp van een psycholoog verstandig zijn. Ook behandeling onder een roesje van lachgas om te helpen te ontspannen tijdens de behandeling behoort tot de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie naar de video onder de tekst.

Wat voor jou?

Ben je bang voor de tandarts en wil je toch graag wat aan je gebit laten doen? Je kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek!

 

 

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Lees meer over angst voor de tandarts.

Bij extreme angst kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van angstige patiënten